Workshop

Cursussen: Schrijf je helder en Intuïtief schrijven

 

NIEUW: De magische pen, speels schrijfuurtje (online) elke eerste dinsdag van de maand voor slechts 10 euro. Meld je aan via de mail.

NIEUW: Retraite (3-daagse) , zie onderaan de pagina

Hieronder vind je informatie over de cursussen:

 1. Schrijf je helder
 2. Intuïtief schrijven 
 3. Driedaags schrijf retraite

SCHRIJF JE HELDER – cursus  schrijven en meditatie

Herken je dit?

 • Je vindt dat je te rationeel bezig bent
 • Je wilt minder ruis en meer rust in je hoofd
 • Je doet dingen omdat je ze moet doen, niet vanuit je passie
 • Je bent professioneel met schrijven bezig, maar wilt een andere weg inslaan
 • Je bent herstellende van een burn-out en wil een stap zetten
 • Je bent dol op taal en teksten, maar je hebt zin in een nieuwe uitdaging.

 

De cursus Schrijf je Helder

 • opent de weg naar je creativiteit
 • geeft focus
 • geeft meer rust in je hoofd
 • geeft plezier: schrijven zonder te presteren, gewoon omdat het leuk is.

In Schrijf je helder gaan we aan de slag met pen en papier: zo verlaag je al schrijvend je tempo en maak je ruimte voor je creativiteit. Deze methode is niet nieuw (eeuwenoud in feite), maar wat wel extra is: we werken aan de hand van de yogado’s en dont’s – denk aan thema’s als enthousiasme, zuiverheid, overgave of geweldloosheid. In feite universele principes die je in elke spirituele of religieuze richting tegenkomt. Aan de hand van schrijfopdrachten zul je onderscheiden hoe de gedachten je hoofd in en uit stromen en dat brengt je uiteindelijk meer zelfinzicht. We werken met korte meditaties, speelse schrijf- en taaloefeningen die je op een andere manier naar je eigen taal en interne dialoog – dat stemmetje dat maar doorpraat in je hoofd – laten kijken.

Heb je niets met meditatie maar wel met schrijven?  Ook dan is deze cursus aantrekkelijk want als je al schrijvend mediteert ben je bezig terwijl je tegelijk merkt dat je stil wordt vanbinnen. En dat helpt om je beter te focussen en je helder uit te drukken. De cursus Schrijf je helder is geheel online en bestaat uit  elf lessen van een uur. Na een inleidende les over het belang van intuïtief/meditatief schrijven, gaan we aan de slag met de leefregels

Data (2023):

 • Donderdagavond: 2, 9, 16 ,23 feb., 2, 9, 16, 23, 30 maart, 6 en 13 april.
 • Tijd: 20.00 –  ca. 21.30 uur.
 • De kosten voor deelname: 325 euro  (inclusief hand-out) –  maar slechts 295 euro bij inschrijving voor 1 november a.s.
 • N.B. De prijzen zijn inclusief 21% BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven.

We maken gebruik van Zoom als platform.

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.

 

INTUÏTIEF SCHRIJVEN – cursus

Bij intuïtief schrijven:

 • Leer je onderscheiden welke stemmen er in je praten
 • Ga je zien wat je werkelijk drijft
 • (Her)ontdek je de bronnen die jou inspireren.
 • leer je weer vertrouwen te hebben in wat er op jou pad komt
 • kom je weer terug bij je intuïtie
 • houd je plezier in het schrijven

We schrijven met pen en papier en al schrijvend volg je je intuïtie. We maken daarbij gebruik van narratieve technieken als dialoog, perspectief, conflict, beeldspraak en zintuigelijk schrijven, zo kun je het gesprek met jezelf aan gaan. En dat kan verrassende inzichten geven en nieuwe creativiteit aanboren. Verder werken we met visualisaties, ademtechnieken en uiteraard weer met  speelse schrijf- en taaloefeningen.  De cursus Intuïtief schrijven is wordt zowel op locatie als online aangeboden en bestaat uit vijf lessen:

 • Data online cursus:
 • Donderdagavond: 6,13 oktober en 3,10 en 17 november.
 • De kosten voor deelname: 225 euro (inclusief hand-out) & LET OP:
 • N.B. De prijzen zijn incl. 21% BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven.

Tijd: van 20.00 tot  ca. 21.30 uur.

We maken gebruik van Zoom als platform.

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.

In 2023 wordt de cursus op locatie aangeboden, data en aangepaste prijs volgen.

 

Inspiratie bestaat, maar zij kan ons pas vinden als we werken. Pablo Picasso

Hoe houd je je innerlijk vuurtje, je motor, aan de praat? Je bent aan iets begonnen, maar ergens stopt het. De dingen die je fijn vindt, die je innerlijk voeden, staan vaak onder aan de prioriteitenlijst.

In deze retraite gaan we door intuïtief te schrijven, op zoek naar waar we onze passie vandaan halen en hoe we ons innerlijk vuurtje kunnen blijven voeden. Plezier in het schrijfproces staat daarbij voorop: al schrijvend laat je je gedachten op een prettige manier met je op de loop gaan, je volgt ze, pent ze van je af – dan komt er ruimte om nieuwe dingen te laten ontstaan.

Mocht je aan iets werken, een (biografisch) verhaal of een andere tekst, dan kun je daar uiteraard ook mee aan de slag tijdens de retraite. Je zult ervaren dat deze manier van intuïtief schrijven je naar nieuwe uitzichten/vergezichten brengt.

Meditaties, ademoefeningen, visualisaties en taalspelletjes horen hierbij. En een dagelijkse stiltewandeling in de groene omgeving van conferentieoord De Poort.

Locatie: De Poort in Groesbeek

Datum: 3-5 februari 2022

Prijs: 475 euro (inclusief BTW voor particulieren/ excl. BTW indien zakelijk aftrekbaar)

VROEGBOEKKORTING:  450 euro bij boeking voor 15 september 2022.

N.B. Het arrangement voorziet in een 1 persoonskamer met douche en toilet op de gang. Voor een kamer met eigen douche en toilet betaal je ca. 30 euro meer.

Je kunt ook meedoen zonder overnachtingen, dan is de prijs uiteraard lager.

 

 

Over Schrijf je helder:

Manja: ‘Door de beginmeditatie kwam ik helemaal los van de rest van de dag en vergat ik die dingen te denken die mij normaal beletten te schrijven. Tijdens en door het schrijven zelf ervoer ik een soort openheid: ik kwam als het ware in een ruimte of bij een reservoir in mezelf met woorden om te schrijven.’ 

Saskia: ‘Ik moest even wennen aan het idee dat je je gewoon maar raak mocht schrijven. Had daarbinnen eerst allerlei verwachtingen van mijzelf, die ik maar snel overboord heb gegooid. En dat gaf ruimte. De opdrachten in de cursussessies voorafgaand aan de schrijfmeditatie gaf bij mij nog meer verdieping.’

Marlies: ‘Het belangrijkste voor mij is: Bevestiging van mezelf ! en dat ik wel degelijk wat mag zeggen en té zeggen dus te schrijven heb!’

 

 

Schrijf me in