Schrijfcoach

Individuele begeleiding van mensen die met schrijfprojecten bezig zijn en daarin professionele ondersteuning willen (online of face-to-face); de invalshoek varieert van mensen die hun eigen levensverhaal willen opschrijven, tot beginnende auteurs die graag willen spiegelen over een manuscript, tot mensen die worstelen met een blog, een column of een andere tekst (een beleidsstuk bijvoorbeeld) en daarin advies/begeleiding willen.  
N.B. Diverse e-trainingen zijn in voorbereiding, waaronder: schrijfplezier en levensverhalen-/familieverhalen schrijven.      

Workshops

Levensverhalen schrijven: wil je jouw levensverhaal opschrijven voor je (klein-)kinderen, voor jezelf, of denk je dat in jouw verhaal een mooie roman zit? Of je nu zo dichtmogelijk bij de werkelijkheid wilt blijven of juist de werkelijkheid naar je hand wilt zetten, in beide gevallen heb je veel aan verteltechnieken. Voor wie schrijf je het boek? Wat is de rode draad in jouw levensverhaal? Hoe kun je de anekdotes aaneenrijgen tot een goedlopend verhaal, en hoe houd je de aandacht van de lezer vast?

Familieverhalen schrijven: een familieverhaal opschrijven vraagt vaak behoorlijk wat research. Hoe pak je dat aan: wie wil je spreken? Wat komt er kijken bij een interview? Hoe kom je verder aan je informatie? Na de researchfase begint het eigenlijke schrijfwerk: hoe structureer je alle informatie? Waar laat je de tekst beginnen? Vanuit welk perspectief schrijf je het verhaal op?

Schrijfplezier: zit je vast in je verhaal? Merk je dat je een artikel altijd op dezelfde manier begint? Wil je wel eens op een heel andere manier schrijven? In deze speelse workshop werken we met zotte en verrassende schrijfopdrachten en ga je op een frisse manier tegen taal en je eigen teksten aankijken. Deze workshop is ook prima geschikt voor teambuilding.

Schrijfretraite: om je te laten inspireren en gefocused aan de slag te gaan met jouw eigen werk. In een rustige omgeving krijg je schrijfoefeningen en kun je aan de slag met jouw verhaal. Indien gewenst maken yoga/meditatie een onderdeel uit van de retraite.

Ghostwriter

In opdracht schrijf ik levensverhalen in boekvorm en verzorg hiervoor desgewenst – in samenwerking met anderen - tevens de editing, opmaak en druk. Je krijgt dan het boek zoals jij het wilt hebben. Dit kan ook een biografie zijn van familielid, een jubilaris, een bijzondere werkgever of van een bedrijf. Wil jezelf jouw verhaal opschrijven, dan kan ik je daarbij begeleiden.

Coach

Door het portretteren van mensen, merkte ik dat ik ook een professioneel luisteraar ben. Iemand ruimte geven om zijn of haar verhaal te vertellen, en op de goede momenten de juiste vragen stellen, dat is wat een onbevooroordeelde luisteraar doet. Zo ga ik als coach te werk. Uitgangspunt is de biografie. Het vertellen van jouw unieke verhaal kan je inzicht geven in waar je nu staat in het leven, waar je bent vastgelopen (of waar je steeds weer tegenaan loopt) en wat de rode lijn is in je leven. Vaak zijn we afgedwaald van ons pad, en door weer inzicht te krijgen in wat jou drijft, kun je weer terugkeren op jouw unieke levensweg.